Wij leveren vakmanschap, voor een betaalbare prijs,onze tarieven zullen u verbazen!!
Rietdekkersbedrijf
Rietdekkersbedrijf
Rietdekkersbedrijf
Nieuwbouw
Onderhoud Reparatie
Renovatie Restauratie
Rietdekkersbedrijf-Jordens
Rietdekkersbedrijf-Jordens
Rietdekkersbedrijf-Jordens
Rietdekkersbedrijf-Jordens
Molenkamp 2,
8326 DK Sint Jansklooster,
mob: 06-12406730
tel: 0527-860563
info@rietdekkersbedrijfjordens.nl
- Nieuwbouw
- Onderhoud
- Reparatie
- Renovatie / Restauratie
- Mos,-en algbestrijding
- Inspectie
- Onderhoudscontracten
- Timmerwerkzaamheden
Rietdekkersbedrijf Jordens
Nieuws van Rietdekkersbedrijf Jordens

 

Rietdekkersbedrijf-Jordens
Rietdekkersbedrijf-Jordens

Interview Rietdekker Richard Jordens: diploma en champagne
(steenwijkercourant)

‘Je wilt er altijd iets moois van maken’

Dwarsgracht – Hij Rietdekkersbedrijf Jordens wordt gedreven door passie. Rietdekker Richard Jordens uit Sint Jansklooster houdt van zijn vak. Hij ontving zijn vakdiploma en deed dat met een dusdanig hoog puntenaantal dat hij ook een fles champagne kreeg overhandigd. Slecht één rietdekker behaalde een hogere score.
De afspraak is gemaakt in het fraaie Dwarsgracht. Onder een dreigend wolkendek doet de prijswinnaar fluitend zijn werk.
De begroeting is even enthousiast als de wijze waarop Richard (31) even later in de warme schaftkeet over zijn vak praat. Hij is liefhebber, een positieve vent die geen dag met tegenzin het dak opgaat. Met de instelling heeft hij ook zijn vakdiploma behaald. Richard benadert zijn werk als een topsporter die toeleeft naar de Olympische Spelen. Gedrevenheid is zijn handelsmerk. Maar nu hij  ineens in de schijnwerpers staat blijkt hij ook de kunst van het relativeren te beheersen. Hij is meer voldaan dan trots. De mensen hoeven niet bang te zijn dat hij naast zijn schoenen gaat lopen. ‘Hou op zeg, ik neem mijn werk alleen serieus.’

Richard Jordens is een kind van de  streek. Rietdekkersbedrijf JordensInwoner van Sint Jansklooster en bekend in de wijde regio. Opnieuw een gulle lach. ‘Ook in Giethoorn weten ze wel wie ik ben hoor.’ Hij timmert al ruim tien jaar aan de weg als rietdekker en heeft sinds kort zijn eigen bedrijf. Hij houdt van de vrijheid en kan zich geen andere leven meer voorstellen. ‘Als je hier eenmaal mee bezig bent, kom je er nooit meer van af.’ Hij constateert een afnemende belangstelling voor het vak. ‘Ik zit ook in de rietteelt en veel jeugd kom je niet meer tegen. Natuurlijk heeft dat te maken met de verslechterde omstandigheden. Maar er zit echt wel een toekomst in. Bovendien: ik zou niets anders willen.
Voor zijn vakdiploma moest Richard zowel in de praktijk als in de theorie zijn kennis etaleren. Hij deed het met verve. ‘Het is toch best een pittige opleiding,’ kijkt hij terug. ‘Tijdens het theoriegedeelte komt van alles aan bod: bouwfysica, veiligheid, materiaalkennis, opbouw constructies. Volgend jaar wordt het zelfs uitgebreid naar tien dagen. Dan komt de nadruk meer te liggen op de praktische vaardigheden. Richard heeft daar wel begrip voor. Hij heeft een hekel aan half werk. ‘Je wilt er altijd weer iets moois van maken.’

‘Rietdekkersbedrijf Jordens VCA gecertificeerd’ Rietdekkersbedrijf Jordens

Richard heeft de VCA opleiding afgerond en is nu VCA gecertificeerd.
Steeds vaker wordt op locaties het VCA certificaat verplicht gesteld.
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, en is bedoeld om veiliger te kunen werken en het aantal (dodelijke) ongelukken te verminderen.
Wij zijn dus getraind om ook veilig te kunnen werken op risicovolle werkplaatsen.

Rietdekkersbedrijf-Jordens
Jordens Rietendekkersbedrijf is lid van Vakfederatie Rietdekkers